Friday, 23 December 2011

Download Video From Youtube

Now, i wanna teach you how to download video from youtube.
i think most of them already know,
but for those who dont know, you can try this! ^^

Fisrt, you have to download java software, click http://www.java.com/en/download/index.jsp
done? ok

kemudian pilih la video yg korang nak kat youtube tu,
haa~ copy URL dia..
open http://keepvid.com/
nampak tak kotak kosong kecik tu? paste kat situ.
dan click download..

lepas tu click run dan dia akan keluar format ape yg korang nak!
utk handphone, amek la format 3GP..

happy trying :)

Saturday, 17 December 2011

Coffee Art

HEHE, i know this will be old news :)
but i don't care! i wanna post it! kekekek

kalau dah kate seni tu mcm mcm boleh buat! 
Haha, oleh kerana aku berminat dlm bidang seni,
jadi aku pon berminat nak post pasal Coffee Art nih! haha
aku nak sangat try buat tapi..................

Coffeeeee

Tigerr ?

Errr =,=

Cute nyeeee

Orang Salji :)

Anime girl

Eye 

Alaa, ni mcm anime ape tah

Swan Lake 

Miooo

Simba

Mr. Rabbit

Sunday, 11 September 2011

Tips Jawab Exam

Alright, kadang- kadang, sbb dah terlalu nervous nak jwb exam, bile ckgu kate START je, teros bukak kertas mcm org nak pegi berperang! Sblm tu, bace la doa dulu nak hilangkan perasaan takut :)


Mulakan setiap usaha dengan Basmallah
بسم الله الر حمن الر حيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
Andai kate time korg jwb tu, terlupe pulak! bace la doa ni..
Doa apabila terlupa
سُبْحَانَ مَنْ لا يَنَامُ وَلايَسْهُو آللهُمَّ ذِكِّرْنِى مَانَسِيْتُ
Maha Suci Tuhan yang tidak pernah Tidur dan tidak lupa,
Ya Allah peringatkanlah aku apa yang aku lupa.
 
- Salawat ke atas Nabi s.a.w. dan baca doa ni time terlupa -

Kalau la time jwb exam tu korg keliru jwpn die A ke B.. mintak petunjuk Allah..
Doa mendapat petunjuk
رَبَّنَا لا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا
مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ
Wahai Tuhan kami , janganlah Engkau sesatkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk
dan berikanlah rahmatMu, sesungguhnya Engkau Maha Pemberi
 
-Selalu mohon kepada Allah supaya dpt petunjuk :)

Dengan ini, aku mendoakan korg semua jawab periksa dgn baik dan semoga berjaya.. AMIN~
termasuk aku jugak :)